CE-mærkning

Indenfor CE-mærkning tilbyder vi

 • Hjælp til fabrikant og brugere med at gennemgå og udfærdige relevante krav
 • Undervisningsforløb omkring CE-mærkning
 • Gennemgang af nyindkøbte maskiner imens det stadigvæk er fabrikantens ansvar at rette alle oversete punkter, så du som bruger ikke står tilbage med regningen

Hvad betyder CE mærkning?

CE mærkning er symbolet på at et produkt er blevet vurderet og overholder de relevante EU direktiver før det bringes på marked. CE mærket er en fælles europæisk mærkning som sikre frihandel i alle 27 EU lande samt Norge, Island og Lichtenstein som er med i EØS samarbejdet. CE mærket er brugerens garanti for at produktet lever op til EU’s krav for sikkerhed, sundhed og miljø – altså at produktet ikke er skadeligt, hvis produktet bliver brugt i overensstemmelse med brugervejledningen.

CE-mærkning & EU

Maskiner skal CE mærkes og det er fabrikanten, dennes repræsentant i EU eller importørens ansvar at deres maskiner er CE mærket før de bringes på marked i EU. CE mærkning af en maskine er en struktureret gennemgang som følger seks enkle trin hver gang:

 1. Identificer de relevante direktiver og standarder.
 2. Verificer om maskinen lever op til de specifikke krav i disse direktiver og standarder.
 3. Identificer om der er krav til at maskinen skal godkendes af en autoriseret 3. part.
 4. Test maskinen og opdater risikovurderingen.
 5. Udarbejd dokumentation og det tekniske dossier.
 6. Påsæt CE mærket og lav EU overensstemmelseserklæringen.

Hvornår bør man overveje CE-mærkning en ekstra gang ?

 • Hvis en bruger af en maskine begynder at ombygge en allerede CE mærket maskine, er det brugeren som er fabrikanten og derfor brugeren selv som skal gennemgå de seks trin og sikre sig at maskinen stadig lever op til sin oprindelige CE mærkning eller lave en ny CE mærkning.
 • Hvis du som bruger skal ud og investerer i nye maskiner, skal du være opmærksom på at visse fabrikanter påsætter CE mærket uden at gennemføre alle 6 trin, og der kan derfor være sparet mange penge ved selv at gennemgå maskinen inde du endeligt overtager ansvaret som bruger.

CE-mærkning

Interesseret i mere information omkring CE-mærkning ?

Kontakt os og få mere information og vejledning omkring din problemstilling.

Kontakt os